Новата мощна снежна буря в САЩ е взела най-малко 7 жертви,

...
Новата мощна снежна буря в САЩ е взела най-малко 7 жертви,
Коментари Харесай

Още 7 жертви на бурята в САЩ: пикап уби момиченце, снегорин - мъж на 75 г.

Новата мощна снежна стихия в Съединени американски щати е взела минимум 7 жертви, съобщи АП, като цитира публична информация от управляващите.

Четирима души са починали в Северна и Южна Каролина, откакто колите им катастрофирали на затрупани от снега пътища. Във Филаделфия кола не съумяла да спре и се блъснала във трен. Един човек в колата е умрял, във влака няма жертви. Във Вирджиния момиченце било ударено от пикап, до момента в който се пързаляло с шейна и умряло в болничното заведение. 75-годишен мъж, ударен от снегорин, до момента в който разчиствал снега от паркинг, също умрял в болничното заведение.

По-рано бе обявено за още една жертва, с която общият брой става 8.

Днес жителите на Източното крайбрежие се готвят за огромен студ след мощната снежна стихия, донесла значителни снеговалежи, ветрове с ураганна мощ и наводнения в някои крайбрежни зони.

Според метеоролозите мразовитата вълна ще обхване междинните елементи на Средния Атлантик (в щатите Делауеър, Мериленд, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания и Федерален окръг Колумбия). Студът ще засегне и Нова Англия. Очаква се температурите да паднат до минус 15 градуса, само че поради ледения вятър студът ще се усеща на някои места като при минус 30 градуса.

Бурята стартира преди два дни в Мексиканския залив и първо порази щата Флорида, където за първи път от 30 години валя сняг. После от югоизток стихията се измести на североизток. На места поривите напразно бяха от 113 километра в час. На места натрупаха 46 сантиметра сняга. Заради бурята учебни заведения и институции бяха затворени, а железниците и самолетните компании анулираха или редуцираха полетите си. Някои от фериботните връзки по канадското крайбрежие също бяха прекратени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР